Opplev Søtelifjell Hyttegrend

Søtelifjell Hyttegrend er et sted hvor hele familien kan nyte helger og ferier hele året.

Rike turmuligheter

På Eggedal Vestfjell har turlaget foretatt omfattende merking av flotte turstier og skiløyper. Madonnastien ble i 2018 kåret til Norges fineste turrute. Den ligger kun noen hundre meter fra hytteområdet og går på steinlagte helleganger opp til Madonnastatuen på Bjørneskortenatten. Mulighetene er mange.

Om våren kan du ta med soveposen og å se storfugl og orrfugl i heftig leik, på nært hold. Foretrekker du overnatting i hytta, kan du åpne vinduet og høre rypa knepper eller Orrfuglen klukker – da føler man seg heldig. Sommer og høst er alternative turmål og ruter nærmest uendelig. Valgene kan tilpasses barn, barnebarn og voksne – bånd kan bindes og kunnskap deles til stor verdi familie og venner. Men kanskje du av og til vil finne roen helt alene – bare deg og fluestanga?

Fiske

Blant hyttetomtene i Søtelifjell Hyttegrend ligger det flere koselige fiskevann hvor det er fritt fiske for Hytteboerne og gjester. Å fange sin egen ørretmiddag er manges drøm. Det kan man gjøre her om man bare er litt tålmodig.

I tillegg kan det kjøpes fiskekort av Sigdal og Eggedal Jeger og Fiskeforening som disponerer en rekke vann på Nerdalen, samt noen vann i Trillemarka.

Bading

Du kan stå opp med sola og nyte et forfriskende morgenbad rett nedenfor hytta. Etter en deilig vandring inn i Trillemarka kan du vaske bort svetten og kjenne gleden i noen rolige svømmetak – kanskje også se et fiskevak. Ved fjellvannene i hytteområdet er det regulert og godkjent flere båtnaust for felles bruk hvor vi også tenker å rigge til leirplass med bålpanne og krakker.

Ski i alle former

Om vinteren kan du spenne på deg randonee ski og utforske fjellsidene opp mot Bjørneskottnatten. Der kan du avlegge Madonnastatuen et besøk før du svinger deg nedover fjellsiden mens solen takker for følget og seiler ned bak fjellene i vest.

Du kan naturligvis også velge nyte turen gjennom vakker natur i flotte maskinpreparerte skiløyper på langrennsski. Mulighetene er mange enten du velger å gå sydover mot Andersnatten gjennom Trillemarka – eller om du velger å strekke deg vestover. Der kan du gå mot Haglebu og Hallingnatten før du vender tilbake og inn i en av de mange lokale rundløypene i småkupert terreng i nærområdet.

Sykling

Med de nye sykkelstiene i og rundt området er det duket for mange nye eventyrlige opplevelser. Området rundt Trillemarka har sykkelruter som passer de fleste, enten du er superentusiast, eller ønsker å ta med deg barn eller barnebarn på en aktiv opplevelse i flott natur. Vi har under planlegging noen kortere løyper for sykkel og sykkelleik som kan kombineres med skiløyper og skileik om vinteren.

Jakt

Sigdal og Eggedal Jeger og Fiskeforening disponerer småviltjakt i Trilledalen og i Trillemarka.